Individuele ademsessies

Ons lichaam fungeert als een archiefkast van alles wat we meemaken. The body remembers. Alles wat we niet in het huidige moment kunnen voelen of ervaren omdat het té heftig, spannend of intens is, slaan we op. Van nature trekken we weg van potentiële pijn. Zo kunnen we ook wegtrekken uit ons eigen lichaam, óók met de adem. Bewust verbonden ademen, klank maken, trillen en bewegen kan je helpen om deze ervaringen toe te laten, om nu te blijven bij wat ooit te groot was. 

Tijdens een individuele ademsessie zal ik je begeleiden op de reis naar binnen. Samen creëren we een veilige ruimte waarin je de kracht van jouw adem kunt ontdekken. Je zult merken hoe je ademhaling je een anker biedt en hoe de adem precies naar het oppervlak brengt wat nodig is.

 

Hoe verloopt een individuele ademsessie?

Een ademsessie omvat drie fasen: een voorgesprek, het bewust verbonden ademen en de integratiefase. Tijdens het voorgesprek onderzoeken we samen wat er in jouw leven speelt en waar jouw verlangens en behoeften liggen. De ademsessie zelf vindt plaats terwijl je ontspannen ligt op een zacht matras en bewust verbonden ademt. Ik begeleid je door dit proces met instructies, affirmaties, aanrakingen en ondersteunende muziek. Na de ademsessie is er ruimte voor de integratie van je ervaring.

 

Traject

Een traject van zes ademsessies biedt de ruimte om alles wat er in jou in beweging is de oppervlakte te brengen. Na dit traject heb je genoeg ervaring en kennis opgedaan om de ademtechniek in te bouwen in het dagelijks leven. Dit kan op de lange termijn bijdragen aan het ervaren van meer vitaliteit, bewustzijn en ontspanning.

Waarom kiezen voor individuele ademsessies?

 • Persoonlijke aandacht: Je krijgt mijn volledige aandacht en begeleiding, afgestemd op jouw unieke behoeften.
 • Veiligheid en privacy: De sessies vinden plaats in een veilige en vertrouwelijke omgeving, waardoor je je vrij voelt om diep te duiken.
 • Diepgaande processen doormaken: Individuele sessies kunnen dieper ingaan op persoonlijke thema’s en diepgaande heling mogelijk maken.
 • Flexibiliteit: We kunnen de sessies aanpassen aan jouw agenda en groeiproces.

 

Tarieven

Losse ademsessie van 2 uur: 144 euro
Traject van zes ademsessies: 770 euro

Een geboekte sessie kun je maximaal 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. In een traject van zes ademsessies plannen we ongeveer twee weken tussen iedere sessie.

 

Locatie

 • Bodhi Yogashala, Bloemerstraat 71, 6511 ED Nijmegen
 • Cordium, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen

Bij het maken van de afspraak wordt vermeld op welke locatie je verwacht wordt.

 

 

Voel je een JA?

Verbonden ademen is een krachtige methode om in contact te komen met je innerlijke wereld, je emoties, en je levenskracht. Het creëert een brug tussen je bewuste en onbewuste lagen. Hierdoor kun je diepgewortelde blokkades, spanningen en oude patronen loslaten en ruimte creëren voor transformatie en persoonlijke groei.

Wat is het resultaat?

Als je regelmatig verbonden ademt, kan de adem weer voluit en vrij stromen. Dit creëert weer ruimte en ontspanning in het lichaam en adempatroon. Maar ook ruimte in het hoofd en in het hart. Er ontstaat een groter gevoel van vrijheid en vertrouwen. Je zult merken dat je meer aanwezig bent in het hier en nu. Het brengt inzicht, helderheid en diep contact met jezelf. Bovendien wordt het zelfhelende vermogen van je lichaam gestimuleerd. Hierdoor kun je meer energie en vitaliteit ervaren.

Waarom meerdere sessies?

Hoeveel ademsessies je nodig hebt, verschilt per persoon. Over het algemeen zijn er ongeveer zes sessies nodig voordat de bewust verbonden adem helemaal eigen is geworden. Bovendien geeft een traject ruimte om alles naar het oppervlak te laten komen wat er bewust en onbewust speelt. Na dit traject heb je genoeg ervaring en kennis opgedaan om de ademtechniek in te bouwen in het dagelijks leven. Dit kan enorm helpen op de lange termijn bij het ervaren van meer vitaliteit, bewustzijn en ontspanning.

Hoe bereid je je voor?

 • Zorg dat je van tevoren licht hebt gegeten. Het is af te raden om te ademen met een volle maag, dus eet niet te zwaar.
 • Draag relaxte kleding die niet knelt of beweging beperkt en zo min mogelijk knopen of ritsen. Je kunt je eventueel van tevoren omkleden.
 • Drink genoeg water na de sessie, minimaal één liter extra bovenop wat je normaal aan water drinkt.
 • Vermijd alcohol of andere verdovende middelen op de dag van de sessie én ten minste 24 uur na de ademsessie.
 • Gun jezelf wat tijd en rust om de sessie te laten landen, dus houd rekening met werk of sociale plannen.

Belangrijk! Contra-indicaties bij ademwerk

Er zijn condities waarbij diepgaand ademwerk niet of minder geschikt is. Namelijk bij zwangerschap, hoge bloeddruk, epilepsie, ernstige PTSS of (acuut) trauma, hevige burn-out, psychosegevoeligheid, bipolaire stoornis, psychiatrische aandoening, hevige paniekaanvallen, ernstige astma, netvliesloslating, glaucoom, nieraandoeningen, recente operatie/hechtingen/verwondingen, chronische hyperventilatie, hart- en vaatziekten en eerdere hartaanval of beroerte. 

Mocht er sprake zijn van een (of meer) van bovengenoemde condities, neem contact op voor overleg.

Voel je een JA?