Over mij

Hallo lieve jij, wat leuk dat je hier bent beland! 

 

Mijn naam is Inge Smeets en ik werk als ademcoach. Ik zie het als mijn missie om jou te ondersteunen bij het volledig omarmen van jezelf. Om met openheid te kijken naar alle facetten van het mens zijn. Zowel naar jouw eigen potentie, als ook de fragiele of pijnlijke – maar oh zo prachtige – stukken.

Ik wandel graag een stuk met je mee langs jouw unieke pad, om jou terug te brengen bij je authentieke zelf en precies te ontvangen wat jij nodig hebt.

Sinds de opening van mijn adempraktijk in 2021 heb ik al vele ‘ademreizigers’ mogen begeleiden, zowel in individuele ademssessies als ademcirkels. Laten we teruggaan naar het begin van mijn eigen reis.

Mijn carrière begon in de wetenschap, na mijn studie medische biologie. Ik begon met veel enthousiasme, maar tegelijk was er een innerlijke worsteling gaande. Ik wilde iedereen tevreden houden, was perfectionistisch, en had last van stress en faalangst. Ik negeerde mijn eigen behoeften en overschreed daardoor onbewust mijn grenzen. Wat ik diep van binnen dacht of wilde, wuifde ik makkelijk weg. Écht eerlijk zijn naar mezelf was te confronterend.

Na twee jaar werken als onderzoeker kwam ik in een burn-out terecht, die achteraf gezien al jaren op de loer lag.

“Ik ‘luister’ niet alleen naar woorden, maar ook naar de taal van de adem en het lichaam.”

Ready for a deepdive?

In mijn herstelperiode nam ik de tijd. Ik ging onder andere in therapie en deed veel aan yoga en beoefende mindfulness en meditatie. Ik herstelde compleet en werd steeds meer écht mezelf. Ik besloot een opleiding te volgen tot yogadocent en vond mijn passie in het lesgeven. Dit heb ik vijf jaar met veel liefde en aandacht gedaan bij verschillende yogastudio’s in Nijmegen.

Al snel wilde ik mensen op een persoonlijker niveau begeleiden in hun eigen processen. Ademcoaching kwam als vanzelf op mijn pad en ik werd er direct door gegrepen. De adem is een prachtig instrument om jezelf op een dieper niveau te ‘ont-moeten’ en te landen in een rustige, levendige en veerkrachtige staat van zijn.

Mijn pad heeft me geleerd dat het leven niet geleefd hoeft te worden volgens verwachtingen. Ik heb geleerd om mijn lichaam, innerlijke wereld en intuïtieve kant serieus te nemen. 

Mijn kracht ligt in mijn geduld, mijn vermogen om een veilige omgeving te creëren, en mijn luisterend oor. Ik ‘luister’ niet alleen naar woorden, maar ook naar de taal van de adem en het lichaam.

Naast ademcoach ben ik ook werkzaam als facilitator op bewuste festivals en retraites in Nederland en België. In mijn vrije tijd vind je mij regelmatig op de dansvloer voor een ecstatic dance. Dansen werkt voor mij namelijk echt therapeutisch. Daarnaast vind ik het leuk om te duiken in de werelden van energiewerk, systemisch werk, non-violent communication, tantra, contact improvisatie en human design. 

Ik geloof in diepgaand contact met jezelf en de helende kracht van bewustzijn. Ik hoop je te mogen inspireren om mild én krachtig in het leven te staan – met beide voeten op de grond en een open hart. Als je klaar bent om een diepe reis naar binnen te maken, ben ik hier om je te begeleiden.

Opleidingen

 

2023 | Opleiding Familie Opstellingen en Systemisch Ondernemerschap bij door Merijn Boulogne, Veld van Waarheid

2023 | Reiki 1 cursus door Michelle Martens, Het Vrije InZicht

2022 | verschillende verdiepingsdagen als vervolg op Ademcoach Opleiding; getiteld ‘Breath & Heartwork’, ‘Breath & Tantra’, ‘Freedom of Voice tweedaagse’

2020 | Ademcoach Opleiding door Lo Hermsen, Holos Huis

2020 | Yin Anatomy Teacher Training 50 uur door José de Groot, Ekhart Yoga

2020 | Ayurveda Basics, Arhanta Yoga

2018 | Hatha Yoga Teacher Training 200 uur, Arhanta Yoga

2015 | WO Medische Biologie, Radboud Universiteit

 

“The voice of your soul is the breath”