Ademcirkels

In het dagelijks leven kiezen we er onbewust voor om onder andere ervaringen en emoties te onderdrukken met de adem, waardoor het zich vastzet in je lichaam. Je ademhaling weerspiegelt dit. Een oppervlakkige adem, het vastzetten ervan of niet voluit kunnen ademen is voor velen herkenbaar.

Zie je lichaam, je systeem, als een archief van alles wat je ooit hebt meegemaakt. Soms als iets té overweldigend is en niet in het moment verwerkt kan worden, zet het zich vast in je systeem. Dit is ook terug te zien in je adempatroon. Door het adempatroon te openen met de bewust verbonden adem, ontstaat er een ingang naar jouw archief, jouw binnenwereld. Je maakt een reis naar binnen en gaat voelen en ervaren in plaats van denken.

Waarom kiezen voor een ademcirkel?

Door ademwerk te doen in een groep van maximaal 6 personen wordt je vanzelf uitgenodigd in de gezamenlijke focus en energie. Juist door samen te ademen in een groep kan je in een nog diepere staat van bewustzijn raken. Bovendien ontstaat er een ondersteunende groepsomgeving en kan het een verbindende en hart openende ervaring zijn. Het laat jou je ware potentie voelen en je kunt inzicht en inspiratie ontvangen uit je diepste zijn.

Een ademcirkel bestaat uit de volgende elementen:

 • Landen met een begeleide meditatie
 • Intentie plaatsen
 • Lichaamsgerichte oefeningen
 • Uitleg over de ademsessie en ruimte voor vragen
 • Ademsessie in de groep
 • Ervaringen delen en samen afronden

Tarief

Deelname ademcirkel: 55,80 euro

Een geboekte sessie kun je maximaal 24 uur van tevoren kosteloos annuleren

Locatie

Cordium, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen

Je bent welkom bij een cirkel

Verbonden ademen is een krachtige methode om in contact te komen met je innerlijke wereld, je emoties, en je levenskracht. Het creëert een brug tussen je bewuste en onbewuste lagen. Hierdoor kun je diepgewortelde blokkades, spanningen en oude patronen loslaten en ruimte creëren voor transformatie en persoonlijke groei.

Wat is het resultaat?

Als je verbonden ademt, kan de adem weer voluit en vrij stromen. Dit creëert ruimte en ontspanning in het lichaam en adempatroon. Maar ook ruimte in het hoofd en in het hart. Er ontstaat een groter gevoel van vrijheid en vertrouwen. Je zult merken dat je meer aanwezig bent in het hier en nu. Het brengt inzicht, helderheid en diep contact met jezelf. Bovendien wordt het zelfhelende vermogen van je lichaam gestimuleerd.

Hoe vaak een ademcirkel?

Het kan erg dienend zijn om regelmatig een ademcirkel bij te wonen. Regelmatig bewust verbonden ademen ondersteunt je om dieper je proces in te duiken en een stevigheid in jezelf te vinden. Je geeft meer ruimte aan de onderliggende gevoelens en emoties om naar het oppervlak te komen, zodat het kan integreren.

Hoe bereid je je voor?

 • Zorg dat je van tevoren licht hebt gegeten. Het is af te raden om te ademen met een volle maag, dus eet niet te zwaar.
 • Draag relaxte kleding die niet knelt of beweging beperkt en zo min mogelijk knopen of ritsen. Je kunt je eventueel van tevoren omkleden.
 • Drink genoeg water na de sessie, minimaal één liter extra bovenop wat je normaal aan water drinkt.
 • Vermijd alcohol of andere verdovende middelen op de dag van de sessie én ten minste 24 uur na de ademsessie.
 • Gun jezelf wat tijd en rust om de sessie te laten landen, dus houd rekening met werk of sociale plannen.

Belangrijke informatie: Contra-indicaties bij ademwerk

Er zijn condities waarbij diepgaand ademwerk niet of minder geschikt is. Namelijk bij zwangerschap, hoge bloeddruk, epilepsie, ernstige PTSS of (acuut) trauma, hevige burn-out, psychosegevoeligheid, bipolaire stoornis, psychiatrische aandoening, hevige paniekaanvallen, ernstige astma, netvliesloslating, glaucoom, nieraandoeningen, recente operatie/hechtingen/verwondingen, chronische hyperventilatie, hart- en vaatziekten en eerdere hartaanval of beroerte.

Mocht er sprake zijn van een (of meer) van bovengenoemde condities, neem contact op voor overleg. Wellicht zijn individuele sessies beter passend omdat er dan meer aandacht en ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Bij de meer psychische condities gaat het voornamelijk over de mate waarin je jezelf kan dragen en reguleren. Tijdens het ademwerk kan je namelijk van alles tegenkomen aan emoties, spanningen, herinneringen etc. Er zijn in de ademcirkel momenten waarop je één op één wordt ondersteund en begeleid, maar een bepaalde mate van de ervaring zelf kunnen reguleren en dragen is van belang in een ademcirkel.

Je bent welkom bij een cirkel